Västeråsare blev 2014 års landfiskemästare!

07 november 2014 kl 17:20

Då så var årets landfiskemästare i Vättern 2014 utsedd. Tävlingen som har mångårig tradition på Vätterns östra sida, lockade under förra helgen 16st landfisketokiga personer till start.

Årets tävling arrangerades av deltagarna själva, men med Jonas Neth i spetsen. Mästerskapet som är en 2 dagars tävling med fri start på morgonen, är en tävling som prioriterar gemenskap med god mat/dryck lika mycket som tävlingsmomentet.

Fiskemässigt bjöd helgen på riktigt trögt fiske, men trots det så landades 3 laxar över måttet på lördagen och en över måttet på söndagen. Däremot kunde man glädjas åt att trollingbåtarna (300 meter ut) under helgen inte fick mer lax dom heller, så det var nog bara att konstatera att laxarna inte var hungriga.

Som vanligt så var det tubfluga och drag som dominerade på landfiskarnas spön, och helgens största lax på  3880 gram bet över ett havsöringsdrag som Lars Rask från Västerås hade laddat sitt spö med. Stort grattis!

Sponsor för tävlingen var Fiske & Outdoor butiken på Eurostop i Jönköping.

 

 

2014 års landfiskemästare blev Lars Rask, Västerås (mitten), Han största fisk under helgen vägde 3880g.

På andra plats kom Roger Almblad, Jönköping (till höger) med en lax på 2960 g.

Tredjeplatsen kneps av tävlingsgeneralen själv, Jonas Neth, Jönköping (till vänster) med en lax 2450 g.  

bild (3)

 

 

Lördagens landfiskare huserade från Orrnäs i söder upp till Borghamn i norr, på Vätterns östra sida.

20141101_092439

 

 

Stocklycke vandrarhem var samlingsplatsen för helgens fiskare. Där åts mat på restaurangen och övernattning skedde i den röda logi längan (längs bak i bild).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

2 laxar som ligger redo för invägning (lördag kväll)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Glada men lite trötta landfiskare som tar igen sig efter en hård dags fiske.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Ett gäng landfiskare från Jönköping, utrustade upp till öronen med prylar :)

bild (2)

 

 

Helgens vinnare Lars Rask, med famnen full av priser. Han lyckades med bravaden att få en lax både på lördagen och en på söndagen, inte dåligt. Hans största fisk (som högg på söndagen) var från förra årets laxutsättningar, och vägde 3880 g.

20141102_1

 

 

Inte långt från vandrarhemmet ligger Stocklycke hamn. Hamnen är en av de mest välbesökta landfiskeplatserna på Vätterns östra sida.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

En annan populär plats är piren i Hästholmens hamn. Här är det många flugfiskare som provar lyckan, mycket tack vare att piren ger bra möjlighet till ”bakåtkast” för flugspödängarna. Här har landats minst 3 st fiskar på mellan 6 och 8,5 kg under senaste månaden. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

För er som inte har provat på fisket längs Vätterns stränder ännu, så kan man bara säga att kombinationen av pigga, silverblanka, strandnära jagande Gullspångslaxar och fantastisk storslagen natur, är en upplevelse som inte finns på många ställen i värden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Av inkommen startavgift valde deltagarna att skänka 800kr till MLiV. Stort tack säger vi till det!

Efter prisutdelningen klubbades också att tävlingen kommer att köras samma helg nästa år igen. Vissa längtar nog redan :)

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019