Team Oinas fångade jättelax på Vättern!

20 oktober 2015 kl 20:57

Sebastian Oinas, hemmahörande i Motalatrakten, lyckades idag med det som är få förunnat att göra på Vättern. Det var när Sebastian efter någon timmes fiske vid 8 tiden i morse fick hugget som alla längtar efter. Laxen (11,22kg) som högg på en oblyad Strike Pro längst ut på pulkan, visade sig vara av större sort en vanligt, och när fisken slutligen gick i båten efter allt stimmande som det lätt blir när man är ensam, så var lyckan total :)

20151020_095143_resized

 

Sebastian som lägger ner massor av timmar på sjöns östra sida i jakten på lax, förstod direkt att detta var fisken som var ett snäpp större en de fiskar som man brukar kalla stora i Vättern idag. Via telefonkontakt med Magnus i Team Pettersson, så bestämde de att Sebastian skulle åka mot land för att där kunna möta upp Pettersson för vägning och fototagning.

Sagt och gjort, fisken vägdes till hela 11,22kg, fördelat på en längd av 100cm! Det visade sig även finnas kapacitet till en ännu större vikt på denna bjässe, Sebastian hittade nämligen bara 2 st små spiggar i magen när urtagningen skedde :)

Namnlös

 

Betet var som sagt en Strike Pro 905 med en längd av 9cm och släpet för dagen i det 10/11 gradiga ytvattnet var: 3 beten på riggarna, ett i motorsprutet och de övriga på pulkorna.

20151020_094736_resized

 

Stort grattis säger vi i MliV och riktigt roligt när en av våra bidragsgivare får en riktig G-lax efter allt satsande. Team Oinas som fiskar från en ny båt denna säsongen, Jeanneau merry fisher 755 med en Yamaha 200 på, kan nog bara konstatera att den fungerar alldeles utmärkt  att bända storlaxar ifrån :)

Sebastian skickar även med ett tack till Pettersson som var behjälplig med allt som behövs vid sådana här storfångster, vägning, fototagning mm.

 

Höstens 15 000 G-laxar kommer också att hamna i Vättern inom några veckor. Så glöm nu inta att bidra inför kommande laxsäsonger nu också :)

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019