Summering av ett lyckat MLIV år!

06 januari 2015 kl 22:43

Ännu ett år i stiftelsens historia har gått, och här kommer en liten summering av vad som hänt.

2014 var året då alla bitar klaffade. Både på den ekonomiska delen (pengar till utsättningar), och att det fanns tillräckligt med fisk hos odlarna. Detta gjorde att det under 2014 kunde sättas ut 20 000 Gullspångslaxar vilket är maxtaket för G-lax utsättningar/år i sjön.

 

Året började med ett styrelsemöte!

Året började med att den nya MLiV styrelsen hade sitt första möte i början av april. Där diskuterades de vanliga frågorna om ekonomin, upphandlingen av 2-somriga fiskar och hur det ser ut med fisktillgången framöver, även tankar om hur man skulle kunna få näringsidkarna runt sjön att bli delaktiga i arbetet fördes.

Den nya styrelsens sammansättning framöver hittar ni på sidan OM OSS. Vi vill även passa på att tacka alla avgående styrelsemedlemmar för det jobb ni gjort för oss. Stort tack!

 

Storlax fångas!

Året första riktigt stora händelse 2014, började med det som skulle visa sig bli årets största spöfångade lax (som vi i MLiV vet om). Karl som gjorde sin första fisketur på Vättern, valde att testa fisket utanför Hästholmen (Omberg). Den stora laxen som högg på en 7cm strikepro EKG, oblyad i ytan, var 98cm lång med en omkretsen på 57cm och vägde exakt 11,00kg.

 

Karl med sin fina Gullspångslax!

Karl

 

 

Utsättningarna!

Vårens utsättning på 10 000st levererades av EM-Lax:s fiskodling i Fengersfors och ”sjösattes” i mitten av juni.

 

Vårutsättningslax på mätbrädan! Foto Länsstyrelsen.

DSC_0228

 

Höstutsättningen kom i sjön under oktober månad och de 10 000 krabaterna var uppfödda och levererade av Sävenfors fiskodling.

 

Höstlaxar som lastas för transport till Vättern! Foto Länsstyrelsen.

58

 Stort tack till er odlare för att ni ställde upp och levererade G-laxar till Vättern 2014!

 

Årets stora laxtävling drog in 72 100kr till MLiV!

Största bidraget under året kom in från Laxcupen 2014. Inte nog med att alla startavgifterna oavkortat skänktes till stiftelsen, utan tävlingsledningen (KFFF med Sten-Gunnar Steénsson i spetsen) fick även i år flera företag att skänka pengar som öronmärkts direkt till MLiV :)

Fördelningen av inkomna pengar från Laxcupen :

Startavgifter: 52900kr
Olssons Fiske: 7200kr
Normark: 5000kr
Wildwater: 2000kr
Karlsborgsortens Fiske & Fiskevårdsförening: 5000kr

Sammanlagt hela 72 100kr in. Stort tack alla!

 

Sten-Gunnar Steénsson, grabben med stenkoll på allt. Ett ovärderligt jobb han gör!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Vad är på gång framöver?

Under hösten så har vi även börjat jobba med att få fiskebutiker runt Vättern att bli en form av Ambassadörer för oss i stiftelsen. Deras jobb blir att tydliggöra och marknadsföra stiftelsens arbete i sina butiker, men också ha möjlighet att ta emot kunders bidrag och lämna ut MLiV dekalen som kvitto för skänkt gåva.

Mer om detta jobb och vilka butiker som ställer upp med att stödja MLiV arbete, kommer att komma ut här på bloggen inom några veckor.

 

Även ett arbete med att ta fram en ny MLiV wobbler är på gång. Några gånger tidigare under stiftelsens historia så har CWC hjälpt oss med att ta fram en Strike pro wobbler, och så är läget även denna gången. Vi väntar med spänning på hur 2015 års färgsättning kommer att se ut. :)

 

Ett Stort tack till CWC med Leif Collin i spetsen för att ni väljer att tillverka och skänka en ny Strike pro i år igen.

logo_header

 

Här en bild på en wobblerutgåva tidigare år. Känner ni igen dom i era draglådor?

MLIV_02_Strike_pro_vobbler

 

Inkomna bidrag!

Inkomna bidrag under 2014 blev så slutligen 164 000kr.

Dessa pengar har kommit in via föreningar, butiker, tävlingsdeltagare, företag och så slutligen alla privata personer som väljer att stötta oss. Denna siffra får vi alla vara mycket nöjda med, och glöm inte att allt arbete, är värt allt slit, varje gång det hugger en fin Gullspångslax :)

STORT TACK NU TILL ALLA!

 

PS. Vi började även det nya året med att med att bjuda alla bidragsgivare på kaffe i Hästholmens Renshus i lördags. Flera bidrag kom in.

Så ett stort tack till er som kom, och ett extra stort tack till Anders (Team Nydalen) och Jimmy i (Team Rya) för att ni skänkte 1000kr vardera. Mycket bra gjort!

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019