Storlax fångad på tävling i Hästholmen?

29 juli 2018 kl 18:10

Att det finns fina laxar i Vätterns vatten vet vi om, men att kunna lura dom mitt i sommaren är få förunnat. Team JanJan (Jan Turesson och Jan Svensson) från Lönsboda i Skåne klippte till med att fånga en lax på 9,73kg på lördagens tävling i Hästholmen. En KM tävling som alltid bidrar till MLiV-stiftelsen via 50kr/startande team.

 

Tävlingar är och förblir ett uppskattat inslag i vår fina fiskesjö Vättern, men med tanke på behovet av fortsatta bidrag för att behålla det fina fisket, så skulle det ses som en fin gest om man som klubb påvisade sitt engagemang för framtiden genom att avyttra en del av startavgiften vid tävlingar till stiftelsen och därmed laxen.

Som sportfiskare så är nog inte ett stort dinglande prisbord det som i grund och botten lockar mest, det är nog lusten att komma ut och umgås, få ett bra fiske, och få äran att kanske stå där som segrare.

Tar man av kapitalet så bör det också fyllas på med medel. Allt är givetvis frivilligt, men att som klubb påvisa att man tänker på framtiden ger ett positivt eko till alla övriga och vi ser tyvärr en trend i att bidragen från tävlingarna minskar till MLiV procentuellt i förhållande till omsatta startavgifter som kommer in.

Det finns flera olika sätt att som tävlingsarrangör kunna bidra. Några går ut med budskapet innan, att man måste ha en MLiV dekal på båten för att få starta. Eller att en viss peng skänks per startande team. Andra gör ett jättejobb att leta sponsorer för att kunna skänka hela startavgifterna tillbaka till sjön.

Oavsett upplägg så har vi tävlingsarrangörer/klubbar som årligen drar in upp mot 40-50 000kr till stiftelsen! Vi behöver inte nämna några namn här, men ni som skänker gör ett fantastiskt jobb.

Likaså om ni går in via en dator på våran hemsida, så kan ni till höger se på loggorna vilka som bidraget och därmed kan ni räkna ut att det är många klubbar/tävlingsarrangörer som tyvärr inte bidrar.

Så tänk till en extra gång på fisken i sjön när ni framöver ordnar trevliga tillställningar, och ni som deltar på tävlingarna kan ju även ställa krav på arrangörerna.

Så gör nu som Hjo fiske och båtklubb nu senast gjorde på dragtävlingen i Hjo. Välj att skänka en slant tillbaka till fisken i Vättern.

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019