Snart laxtemperatur i Vätterns vatten!

16 september 2015 kl 15:14

Löven gulnar och hösten närmar sig med stormsteg ute. Ytvattnet i Vättern ligger på ca 13 grader nu, vilket gör att det snart är dags för laxfiske på allvar :)

Sommaren har som vanligt bjudet på ett antal fina strölaxar, med flera fiskar upp mot 10kg och en 10,7 kilos från södra Vättern som störst, men mängdfisket brukar först komma igång när tempraturen sjunker lite.

 

Fin lax tagen på en strike pro under klubbfighten 2015. Vänerteamet Team Walker fångade denna 7 kilos fisk ihop med en fin röding under dagen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Laxfisket i Vättern är ju som ni snart alla vet inte en självklarhet, utan er bidragsgivare hade det varit långt mellan laxhuggen där ute. Precis som vi skrev om i förra inlägget (se nedan) så är organisationen Sportfiskarnas övertagande av utsättningarna av G-laxen i Vättern från och med nu en riktigt bra möjligheter till att kunna tinga/boka laxen i ett tidigare skede en som har varit möjligt tidigare.

Men om nu Sportfiskarna ska kunna tinga fisk, så behövs det också säkras pengar till dessa fiskar.

Över 200 000 kr årligen från MLiV stiftelsen kommer att behövas, och det ideella engagemanget till stiftelsen är helt väsentligt här eftersom pengarna annars inte räcker till för att kunna släppa i de max 20 000 fiskarna/år som det finns beslut på.

Glöm nu inte att vi har fått hjälp av några lokala fiskebutiker för att marknadsföra oss också. Gör gärna ett besök hos dom nu under hösten, och då med passa på att bidra till stiftelsen och laxen i Vättern:)

Klicka på loggan för att komma till butiken.

Olssons fiske i Tibro

logoolssonsny

Hjo Sportfiske i Hjo

Hjo Sportfiske

Olas Sportfiske i Motala

Olas

Fiske & Outdoor i Jönköping

Fiske och Outdoor jönköping

Kurres Fiskeshop i Huskvarna

Kurres

Fiskecenter i Jönköping

fiskecenter

 

En egen sida/flik har skapats som heter Ambassadörer. Den finns att hitta längst upp på våran blogg eller så klickar ni HÄR

Stort tack till alla som gör laxfisket i sjön möjligt. Och ni! Glöm nu inte att vara ute på våran fantastiska sjö och fiska också.

Skitfiske :)

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019