Nytt laxår stundar!

06 januari 2017 kl 13:17

Ännu ett fiskeår gått och stiftelsens betydelse för laxen i Vättern är lika viktig nu som när den startade 2003.

Inkomna bidrag under gångna 2016 blev 134180kr. Dessa fördelades följande:

Gåva företag: 29 500kr

Gåva enskilda personer: 45 330kr

Gåva föreningar: 59 350kr

 

Av dessa 134 180kr så står som vanligt Laxcup Vättern för den största bidragna summan som i år blev 36 000kr från deltagande anmälningsavgifter och 5000kr från arrangerande Karlsborgsklubb KFFF. Alltså sammanlagt 41 000kr!

Stort tack till Sten-Gunnar Steenson (Vänerns sportfiskeklubb), Karlsborgsortens fiske och fiskevårdsförening, och alla ni deltagare för att ni tänker på laxen i Vättern!

 

Även tack till er andra stora bidragsgivarna från företag och föreningar som bidraget under gångna året:

Kavelbron Event 21 500kr

Hästholmens Fiskeklubb 6 400kr

Hjo Fiske & Båtklubb 6 150kr

Kvicks industriservice AB 3 000kr

 

 

Vad händer 2017

Vi i stiftelsens styrelse räknar med att köra på som innan, då pengarna verkligen kommer till nytta till laxutsättningarna i sjön.

-Våran hemsida/blogg är just nu inte tyvärr inte riktigt fungerande, precis som en del av er uppmärksammade läsare har sett :) Vi räknar/hoppas att kunna få till en fungerande sida under nästa år, och kanske nå ut till fler genom andra mediekanaler framöver, (om nu inte kostnaden på detta blir för hög).

Finns det någon av er engagerade personer här ute som vill hjälpa till i vårat arbete och med uppbyggnaden av en ny blogg/hemsida framöver så är ni väldigt välkomna att höra av er till oss. Vi tar tacksamt emot eran hjälp.

-En laxgrupp inom Vätterns samförvaltning har bildats. Tanken är att laxgruppen ska vara ett arbetsutskott mot samförvaltningen i frågor rörande laxen i Vättern. I denna gruppen sitter det med representanter från olika intressenter runt sjöns laxar. Länsstyrelse, forskare, fiskevattenägare, organisationen Sportfiskarna osv, och det är alltså här som vi i MLiV då är med på ett hörn och hjälper till med vad vi kan. Intressant och viktig bit för fortsatta laxutsättningar i Vättern tror vi.

-Vi kommer tyvärr att avveckla butiksambassadörerna då det inte har kommit in några bidrag i den utsträckningen som vi hade hoppats. Både stiftelsen och ni i butikerna hoppades ju på att man skulle kunna få de laxfiskande kunderna att bidra, men så blev inte fallet. Ni får gärna behålla det material ni har ute i butikerna, om någon frågar om laxutsättningarna och stiftelsen framöver, och sedan hänvisa era kunder till våran hemsida istället.

Vi tackar er ambassadörer för detta försök och det arbete ni har lagt ner på detta. Bra försökt!

-2017 års dekaler finns nu ute till er som vill bidra. Som vanligt är det för enskild person 300kr för en dekal och 500kr för en dekal+MLiV wobbler. För 1000kr eller mer för förening som vill ha sin logga på våran sida och slutligen 3000kr för företag som vill ha sin logga här hos oss. Allt om detta finns att läsa om på våran sidflik Bidra.

Vätternguiden Charterfiske var först ut 2017 att betala in 3000 för sin logga. Bra gjort och så är det bara för er andra att hänga på nu :)

Vi styrelsen tackar nu alla inblandade för det gångna året, och hoppas på fortsatt lika bra arbete under 2017.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019