Mer lax i Vättern blev det 1 oktober!

22 november 2019 kl 20:34

I våras trodde vi att det bara skulle bli 10 800 laxar i sjön detta året. Men Peter Belin på Sportfiskarna jagade rätt på 8000st K-laxar till, så nu är alltså årets laxutsättningar av småfirrar över.

För första gången på ganska många år så är det Klarälvslaxar som har satts ut. K-laxarna har satts ut därför det inte funnits någon rom från Gullspångslax att få tag i de senaste åren. För att få rom krävs det så klart fisk att krama, och på grund av extrem låg vattennivå i Klarälven och något fall av smitta så har den möjligheten inte funnits.

Bättre lycka med att fånga Gullspångslax att krama har man däremot haft detta året. Detta gör att så fort den rommen kläckt och fisken vuxit sig till utsättningsbar, så är det Gullspångslax som kommer att sättas ut i Vättern igen.

Mer om laxen och laxutsättningar finns att läsa på:

Lax

Laxutsättning

Det vi inte har någon större lycka med är att samla in pengar till stiftelsen. Trögt år, och detta måste bli bättre om vi ska fortsätta. Vi gör ett försök nu med att fram tills nyår får även ni som bidrar med 300kr ett bete från CWC som julklapp.

Så bidra nu om det ska finnas en chans till att få i 20 000st smålaxar/år framöver.

Skickar även med ett stort tack till Text och Dekor  Askersund AB som år efter år bidrar med kostnaden av att trycka upp stiftelsens dekaler. Riktigt bra jobbat.

 

 

Bild på Klarälvslaxar i odling. Dessa simmar i Vättern nu förresten :)  Foto: Peter Belin 

 

 

2st fina laxar från någon helg sedan i Hästholmen. Dubbelhugg för Team Pettersson. Magnus, Stoffe och Oscar lurade upp dom på tävlingen Mörkerhugget.

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019