Ljus framtid för Gullspångslaxen i Vättern!

05 maj 2015 kl 20:59

Det händer en hel del runt utsättningarna av G-laxen i Vättern just nu. På MLiV stiftelsens senaste möte nu i april diskuterades framtida upplägg om tillstånd, inköp, fisktillgång hos odlare, utsättningar, inkomna bidrag osv.

Mycket lyckat möte, med många positiva tongångar som vi kommer att redovisa för här på sidan framöver.

 

MLiV styrelsen ihop med 2 representanter från Sportfiskarna (Sveriges Sportfiske och Fiskevårdsförbund)  Foto: Jonas Andersson

20150409_202745

 

Vi börjar idag med att redovisa två av alla viktiga punkter, som måste klaffa, för att laxarna i sjön ska kunna bli fiskbara.

1. Att det garanterat finns pengar till att kunna beställa fisk i god tid, för flera år framöver.

2. Att det finns fisk att kunna få tag i hos odlarna.

 

Förra året klaffade båda dessa punkterna, och därmed kom det i 20 000 fiskar i sjön. På bilden ser ni bilen med fisk, snart redo att släppa i laxarna i Vättern. Foto: Markus Lundgren

IMG_4851

 

Faktum är, att får man ordning på regelbundna utsättningar av 20 000 G-laxar/år framöver, vilket det finns tillstånd till och så gjordes 2014, så krävs det att det kommer in uppåt 250 000kr/år till stiftelsen för att kunna betala dessa småttingar!

Förra året (2014) kom det in 164 000kr och året innan, 2013, blev slutsumman 172 000kr.

Så nu siktar vi högre för att framöver kunna maxa de 20 000 fiskarna/år!

Från 2015 års första dag fram till mitten av april har det på MLiV kontot kommit in nästan 100 000kr, vilket är riktigt bra jobbat av alla er bidragsgivare :) :)

 

Vi i stiftelsen jobbar vidare allt vad vi kan för att få mer pengar på kontot. Idag kom ett paket från CWC som har hjälpt oss med att ta fram en Strike pro wobbler bara för MliV igen. Mer info om hur ni kan få tag i en sådan dyrgrip :) kommer inom några veckor. Även att kunna bidra med hjälp av Swish framöver, kommer att kunna bli möjligt.

Ett Stort tack till CWC med Leif Collin i spetsen för att ni väljer att tillverka och skänka en ny Strike pro i år igen.

logo_header

 

Ser ni vad det står på tejpen? Catch With Care = CWC 

20150505_162002

 

Så här på slutet så vill vi skicka med ett stort tack till alla ni som gör laxfisket i Vättern möjligt. Ni vet väl vid det här laget vilka ni är :), men för att friska upp minnet så börjar vi med bidragsgivarna! Utan er alla, så hade ingen fisk kunnat köpas in. Odlarna med allt från rom till färdig leverans, Länsstyrelserna runt sjön, Sportfiskarnas engageman och så gör väl vi i MLiV även lite nytta.

Stort tack alla! 

PS. Årets utsättningsfiskar är nu bokade, och kommer att hamna i vattnet någon gång under hösten :)

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019