Karl (Team Tia) tog storlax på somrigt Vättern.

18 maj 2014 kl 18:06

En av de största laxarna som har landats i sjön Vättern de senaste åren, behagade nappa utanför Hästholmen i lördags förmiddag.

Det var Patrik Bramfors och hans son Karl (10 år) från Horred som hade släpat sin båt till Hästholmen denna dag för en fisketur. Med i båten var även Patriks kusin Peter och hans son Anton Hjert från Örby.

Patrik berättar att detta var Karl första tur på Vättern, och att de valde att testa fisket utanför Hästholmen. Vilket denna gång visade sig vara ett riktigt lyckokast. Laxen högg på en 7cm strikepro EKG, oblyad i ytan. Fisken var 98cm lång och omkretsen var 57cm och den vägde exakt 11,00kg Mer om detta fiskafänge finns att läsa om på Team Tia:s blogg. Tia teamet består av Patrik Bramfors och Krister Johansson.

Karl med sin 11 kilo tunga Gullspångslax.

2

Anton med en röding som behagade att nappa i finvädret.  3

 

För fortsatta storfångster av lax så krävs framtida laxutsättningar i sjön, och så med frivilliga bidrag till MLiV.

Under april månad kom det in 450kr till kassan.

Sista tävlingen i sjön, som gav något tillbaka till laxen, var GrandSlam i Hästholmen. 850kr kom det in från Hästholmens fiskeklubbs tävling i slutet av mars.
Nästa tävling som ger pengar till MLiV kassan är klubbtävlingen mellan Hjo båt-fiskeklubb och Hästholmens fiskeklubb. Denna tävling kommer att gå av stapeln på självaste nationaldagen 6 juni, med start från Hjo hamn.

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019