Årets 20 000st laxar är i sjön!

12 april 2017 kl 17:42

 

Snabba puckar må vi säga, och vi i stiftelsen kan inte göra annat en att buga då detta årets 20 000st smålaxar allaredan är i Vättern. Det mycket bra samarbetet mellan alla parter gör att utsättningarna löper på fint och glädjen är stor bland alla oss som fiskar lax i sjön.

 

Här är Micko och Rasmus från Länsstyrelsen i Jönköping på väg ut med fiskarna till årets kassprov. Strålande väder gläder grabbarna i Starbäcks hamn :) Foto: Peter Belin

P1060945 1

 

 

 

 

Smålax på mätbrädan under tisdagen. Medelvikten på dessa fiskar var 120g och samtliga levererades av Fengersfors fiskodling EM-lax AB.  Foto: Mikael Bergström

IMG_3097

 

 

 

Först bilresa och sedan rutschkana sista biten innan Vättern väntar. Foto: Mikael Bergström

IMG_3098

 

 

Smolt och stirr på mätbrädan under läsningen i odlingen mars 2017. Foto: Peter Belin

Smolt och stirr mars 2017 1

Skickar även med en bild från Laxgruppen i samförvaltningen. MLIV var representerade i de viktiga diskussionerna under mötet på sportfiskemässan i Elmia. 

11 - kopia 

Stort tack till alla er inblandade i denna omgångens utsättning. Peter Belin Sportfiskarna, Micko och Rasmus Länsstyrelsen Jönköping och osv. Och framförallt tack till Fengersfors odling för att ni levererar fisk till oss.

Glöm nu inte att bidra så vi får i fisk till kommande utsättningar. Laxen finns där ute, och det har landats ett flertal laxar över 8 kilo de senaste månaderna :)

 

 

 

    VI BIDRAR

    STORA BIDRAGSGIVARE under 2018-2019